Monday, April 15, 2013

Laptop Latitude E4310- review

Laptop subţire, uşor şi sofisticat (13,3")"Cu un design subţire şi uşor, creat pentru directori sau pentru persoanele care călătoresc frecvent, laptopul ultraportabil Dell™ Latitude™ E4310 îmbină aspectul elegant cu rezistenţa remarcabilă şi conectivitatea wireless avansată.
  • Design ultraportabil, cu caracteristici complete 
  • Caracteristici avansate de securitate pentru clienţi 
  • Fiabilitate şi caracteristici generale, specifice laptopurilor Latitude din familia E" 


Asa se lauda gigantul Dell cu laptopul Dell E4310 un model din 2010 care a costat nu mai putin de £1,400.
     Recent am achizitionat si eu unul de la KOD Computers "www.kodcomputers.ro" si m-am decis sa scriu despre fiabilitatea si performantele acestui laptop. pretul mi s-a parut bun, in jur la 300EUR cu tot cu TVA, configuratie buna, aspect placut, materiale bune si nu in ultimul rand tastatura iluminata care face tot banii!!! :)


Configuratie:

Procesor: Core i5 2.66Ghz
Memorie: 4GB DDR3 1333Mhz
HDD : 320Gb \ 7200rpm
Video: Intel MHD cu scorul de 2,091 in 3DMark06 -ceea ce e relativ ok
Rezolutie: 1366x768 la doar 13.3 inch!


Sa incepem...

     Dell Latitude E4310 este un notebook ultra-portabil, care se adresează utilizatorilor de afaceri care au nevoie de un laptop mic si usor pentru utilizarea lui in calatorii sau care sa reziste "abuzurilor" zilnice.

La pretul de aproximativ £ 1400, ce il face sa isi justifice pretul?

     In timp ce majoritatea utilizatorilor vor un laptop frumos ca design si placa video dedicata, oamenii de afaceri isi doresc un laptop care sa se ridice anumite standarde in ceea ce priveste "abuzul" de zi cu zi si nu in ultimul rand siguranta datelor.


Si da! E4310 este robust - sasiul lui fiind din tri-metal, materiale exotice cum le numeste Dell (magneziu, aluminiu si titan).


     Ca și în cele mai multe laptopuri business, ecranul este un mat spre un finisaj lucios, făcându-l mai puțin obositor ochilor atunci cand aveti de lucru mai multe ore in aplicatii precum Word.

Display-ul 

Display-ul de 13.3 inch ofera o rezolutie de 1366x768 pixeli, dimensiunile ecranului fiind mai mici înseamnă ca textul este afisat extrem de clar iar culorile sunt foarte aproape de ceea ce ofera un ecran glossy.


Tastatura si Touch Padul 


Tastatura

Se simte foarte robusta si nu suferă de curbari sau flexiuni la tastare cum se intampla pe multe laptopuri ultra portabile. Aspectul tastaturii este impecabil si pe deasupra este foarte comoda in cazul in care aveti mult de scris!


Touchpadul

...este o chestiune diferită. Desi are un design frumos si degetul aluneca foarte usor este mult prea mic pentru a putea spune ca este confortabil sa il folosesti ore in sir. Noroc cu trackpadul care se comporta excelent avand butoanele foarte bine dispuse.


Inca o bila neagra... Dell nu a folosit spatiul prea bine cand vine vorba de porturi... doar două porturi USB iar unul dintre ele deserveste si ca un port eSATA. Are soclu VGA, dar nu e nici un port HDMI! Slot ExpressCard, cititorul Smart Card, porturi audio, un Wlan Switch.... si cam asta e! :)Durata de viață a bateriei

Procesorul isi pune amprenta pe viața bateriei.
În testul "Eater" test de baterie, a obtinut o rulare pentru o oră și 34 de minute. Asta cu bateria de 3 celule care mi se pare o gluma proasta!
Cu bateria extended de 6 celule e perfect! 3 ore si 40 de minute pe rulare filme sau navigat pe internet!
Intr-un program precum word am obtinut o durata de 4hr si 15 minute ceea ce consider ca fiind EXCELENT!


In concluzie...


Dell Latitude E4310 este un laptop destul de rapid, minusuri: bateria stock si lipsa portului HDMI si USB-uri putine fiind o dezamagire in special atunci când se ia în considerare prețul ridicat. Insa daca il cumperi dupa 3 ani de la lansare fie SH sau Refurbished in opinia mea ai facut o afacere!review Dell E4310, pareri E4310, despre E4310, forum E4310, laptop E4310, notebook E4310, E4310 Romania, E4310 Cluj


1 comment: