Monday, April 8, 2013

S-a inchis ExtremeShare... :( zi de doliu nationala!2005 - 2013


"There is an end to everything, to good things as well." ~Chaucer 1374
"All Good Things (Come to an End)" ~ Nelly Furtado 2006 

Fenomenul trackerelor private se aproprie de final si in lumea de astazi este mai important ca informatia sa fie transmisa fara piedici, cat mai usor.

In acest context, credem ca viitorul apartine trackerelor publice bazate pe sisteme gen DHT/PeerExchange.

Climatul legal s-a schimbat in ultimii ani, astfel incat riscurile conducerii unui tracker privat sunt mult prea mari ca sa le mai ignoram si sincer, nici motivatia de la inceput nu mai exista. Noi ne-am schimbat, iar riscurile asumate conducerii si intretinerii unui tracker privat nu mai sunt acceptabile pentru noi la ora actuala.

O mare parte a membrilor staff-ului si-au gasit alte activitati, iar numarul utilizatorilor dispusi sa uploadeze a scazut drastic, incat in ultimul an am mers doar din inertie. S-a incercat revitalizarea bazei de useri prin cateva metode ( ex. scoaterea sloturilor, uploadul la liber), insa toate acestea nu au reusit sa aduca ExtremeShare la gloria sa din trecut.

ExtremeShare in momentul inchiderii are 150.000 peers activi, 22.000 torrente active si 70.000 utilizatori activi. Numarul maxim de utilizatori a fost in jur de 200.000 in 2009.
Traficul total in acesti 7 ani este in jur de 8 exabytes. Numarul total de comentarii pentru torrentele ramase active este de aproximativ 113.000. 

Comunitatea ExtremeShare a fost incredibila inca de la inceput. Dorim sa le multumim pe aceasta cale tuturor utilizatorilor care au fost alaturi de noi in acesti 7 ani minunati. Va uram o viata fericita si sa nu lasati pe nimeni vreodata sa va ingradeasca accesul la informatie! 

Va multumesc tuturor!
CobraCRK


Multumim celor ce au ajutat comunitatea ES sa ajunga la acest nivel: ekoland, serban h, bogus, Djmogo, gentilu, singfa, whitenight, MaZgaLyN, DzR, nairdat, swarthysy, RaXvan,Tracker, Cril, Bulzeye, gabsosu2006, dumyfive, DjMike, DjMyh, Empty, Gandalf, Blacklist, need4speed, m2m2, WeatherMaker, VLAD[ONE], Embryo, freedom, reich, Brazilia, anele, Dmny, gaboaja72, cleaner, r1pp3r, CocaCola, nightrider, Rick, Overmind, mutulica2, raphaelo, RedJohn, bighi89, versus, robbert, Sveik, FlorinDragon, trancelover, crazyf, A13X Postat de "m3taxa_2004" 1.9 TB Upload- 860Gb DL ... Diamond Member pe ExtremeShare...

ei bine macar am ramas cu un tricou frumos si o amintire placuta....

2 comments:

  1. asa e... baietii au crescut mari si e un hobby periculos sa ti un tracker...

    ReplyDelete