Wednesday, February 4, 2015

Casete AudioO_o


      Azi dimineata cautand ceva intr-o cutie de pe balcon, ochii mi-au fost atrasi de o forma cunoscuta... si totusi atat de straina...

Am dat peste o caseta audio si instant am fost cuprins de emotii si de un fior nostalgic. De foarte multa vreme nu am vazut asa ceva. Noi, cei care am copilarit in anii 90 si mai ales la bloc in cartier stim ce impact au avut casetele asupra copilariei noastre si pana in adolescenta. Am ascultat muzica numai pe casete in perioada aceea, toata lumea avea un casetofon First sau Universum iar cei mai instariti un Grundig sau Aiwa. Imi amintesc cum stateau casetele cu toate titlurile posibile si imposibile pe etajera de acasa, unele cu coperta originala si altele care erau inregistrate cu coperta facuta din hartie smulsa din caietul de matematica cu tilurile si durata melodiei scrise meticulos cu pixul.
  
     Ce grija aveam de casete, sa nu le demagnetizam, sa nu stea in soare etc; cand un casetofon mai rau sau ieftin rupea banda desfaceam cu grija carcasa casetei si aplicam lac de unghii pe banda asta dupa ce inlaturam portiunea sifonata.
     Daca ai avut un casetofon prin anii 90 in mod sigur ai derulat caseta cu creionul sa nu iti deteriorezi aparatul mult iubit iar daca aveai un prieten care iti cerea in imprumut o caseta prima intrebare era daca aparatul lui prinde banda, trebuia sa te asiguri ca acea caseta nu se intoarce la tine cu banda sifonata. 
     Pentru ca nu prea existau casete goale de cumparat, refoloseam casetele vechi, cele de care eram deja plictisiti si inregistram peste muzica fie de la radio sau de la un dublu deck\casetofon. Pentru aceasta operatiune trebuia pusa o hartie mototolita in locasul de REC saftey de la baza casetei. Era o adevarata stiinta iar daca aveai ultimele hituri inregistrate erai invitat la orice petrecere. 

.......
.....
...
..


1 comment:

  1. Oare copii nostri stiu ce sa faca cu un creion si o caseta audio ?

    ReplyDelete