Monday, February 16, 2015

Lacul Călineşti Oaş
     Anul acesta am avut placerea de a vizita lacul Călineşti Oaş despre care pana recent nu am stiut mai nimic.

     Despre: A fost realizat prin construirea in 1974 a unui baraj de 16 m inaltime si 798 m lungime, pe raul Tur.
       
Loc. Calinesti Oas in departare pe malul opus

     Pentru a ajunge la lac din Satu Mare se merge spre Livada si se face la stanga spre Orasu Nou iar dupa aproximativ 5km din nou la stanga prin padure 10km. (este un drum drept si intins).
     Lacul este orientat aproximativ pe directia est-vest si este alimentat de raul Tur care se scurge in el. La nord este marginit de localitatea Calinesti-Oas iar la sud se afla un deal cu o padure superba.
Lacul cu malurile dezghetate
     Ceea ce mi-a placut grozav a fost faptul ca lacul se afla intr-o continua dezvoltare. Un paznic mi-a povestit ca recent s-au facut multe investitii printre care ferme de reproducere şi crestere a salaului iar din vara anului 2015 va fi un restaurant cu specific pescaresc, o structura plutitoare pentru agrement cu o capacitate de 200 persoane dotate cu piscine pentru adulti dar si pentru copii, un vapor de agrement cu o capacitate de 60 persoane si cazare inedita pe apa alcatuita din module plutitoare.


     Locul este absolut de basm, padurea ajunge pe alocuri sa se sprijine pe malurile care sunt brazdate de pietricele fine si scoici. Pentru oricine este din zona sau doar in trecere, vizitarea lacului este un "MUST". Cu siguranta am sa vizitez lacul si la vara cand vremea va fi mai calda iar peisajul va oferi mai multa viata si culoare.                    Scoica pe malul lacului 


 
           Suport ceaun deasupra locului de foc                          ...................
 
Pentru a mai uita de frig am aruncat cu pietre in apa inghetata...
No comments:

Post a Comment